mercredi 13 mars 2013

la prima....

La prima, renaissença!! 

Fa longtemps qu' aviái pas enveja de res: plan segur qu' anavi trabalhar... mas faire d' esfòrces en mai per la corala, pel Qi Gong èra pas possible. Semblava qu'èri pas aquí.

Plena consciença... faire quicòm en èsser conscient de çò que se fa. Escotar çò que se passa dedins, las reaccions de mon èsser. Quand "espepissi" lo dedins de ièu, soi capabla de reperar las emocions que grelhan. Aquò, es important per las savorar e aprofiechar pregodament lo moment qu'es a se viure.

E tanben, l' emocion tarrible per ièu es la colèra. Una èrsa que m' envasís, que me fa faire de causas que regreti, que me far copar de sietas, de pòrtas o que que siá.
Ara, la vesi montar aquesta èrsa e la sabi arrestar, empachar de me prene tota: es possible perque soi completament aquí quand trabalhi, rescontri qualqu'un, parli e que te sabi mai...

fa qualques setmanas qu' ai perduda aquesta preséncia conscienta, tròp en defòra, preocupada pels autres e caminavi a costat de ièu.
La prima ajuda a faire tornar tot a sa plaça, remirar las primièras flors qu' espelisson es un moment de gràcia que rapèla la consciéncia.

Aqueste ser torni al Qi Gong.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire